CONTACT

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 6
Satu Mare
Judetul Satu Mare
Romania
Tel: 0261 712175
Fax: 0261 713441

e-mail: isjsm@satmar.ro

Mesajul inspectorului scolar general pentru absolventii clasei a VIII-a care sustin evaluarea nationala

 

 

Dragi absolvenți ai clasei a VIII-a,

 

 

 

Sunteți generația care a învățat „să meargă pe valuri în picioare”, generația care și-a păstrat voioșia, fantezia și imaginația copilăriei. Sunteți cei care ați dat dovadă în această perioadă de maturitate și de puterea exemplului, ajutându-ne pe noi, dascălii, să ne depășim limitele, să căutăm răspunsuri la întrebări nerostite.

 

Disponibilitatea ludică, libertatea de exprimare, creativitatea sunt ingrediente sublime, care au acea forță de a depăși limitele spațiului și ale timpului. Să nu renunțați la ele, pentru că voi purtați în suflete lumina cunoașterii. Educația, cultura și formarea sunt valori fundamentale ale oricărei societăți. Voi, tinerii, sunteți chemați să căutați în voi înșivă, dar și în jur, acele repere care să vă orienteze spre succes și împlinire, într-o lume aflată în continuă schimbare.

 

Plutarh spunea: „mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins”. Astfel, educația, trebuie să fie cheia spre infinita lume a ideilor și implicit a cunoașterii.Porniți acum  într-o nouă călătorie cu emoții, speranțe și întrebări,  călătorie, în care veți învăța și reînvăța, pas cu pas, lecția comunicării, a deschiderii spre cei din jur, dar și spre marele Univers.

 

Știm că vă vor lipsi ultimile zile petrecute în curtea școlii, zâmbetele, baloanele colorate, îmbrățișările, dar vă rămân bucuria și inocența, dorința de a învinge necunoscutul.

 

Să nu uitați nicio clipă că sunteți lumini, că meritați tot ce este mai bun și mai frumos, că puteți orice vă doriți, trebuie doar să credeți în voi și să munciți pentru țelurile voastre. Arătați-le tuturor cât puteți fi de minunați! Asemenea Micului Prinț din cartea lui Antoine de Saint Exupey, nu încetați să visați, să fiți curajoși, să fiți autentici și să vă îndreptați spre bucuria unei vieți trăite cu rost.

 

Vă dorim  mult succes la examenul de Evaluare Națională și suntem convinși că rezultatele voastre vor fi pe măsura efortului depus. Totul stă în voința voastră de a ajunge acolo unde vreți, în puterea voastră, în competitivitate, în dorința constantă de autodepăşire și de învăţare continuă.

 

 

prof. Anișoara Boitor

CAUTARE

Telefon contact ISJ Satu Mare: 0261 712175
TelVerde judetean

----------------------------------------

Olimpiade si concursuri nationale 2018

Pentru sesizarea unor eventuale fapte de coruptie, pe parcursul intregii perioade de desfasurare a concursului pentru ocuparea functiilor vacante de director si director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar, intre orele 8.00 - 16.00, pot fi folosite:

 

1. TelVerde national gratuit: 0800801100

 

2. TelVerde ISJ Satu Mare: 0800816261

Simulari examene nationale